ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ BOLONEZ SOSLU LAZANYA

BOLONEZ SOSLU LAZANYA

Bolonez soslu lazanya
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bolonez soslu lazanya tarifi için malzemeler
  • 1 paket lazanya

Bolonez sos için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • Zeytinyağı
  • 400 g kıyma
  • 50 g domates salçası
  • 2 domates
  • 500 ml et suyu
  • 3-4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 g toz parmesan
  • Taze fesleğen yaprakları 

Beşamel sos için

  • 1/2 soğan
  • 3 diş karanfil
  • 1 defne yaprağı
  • 500 ml süt
  • 60 g tereyağı
  • 60 g un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 g toz muskat

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Bolonez soslu lazanya hazırlanışı

  • Bolonez sos için, yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız sarımsak ve havucu zeytinyağında soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ve salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Küp doğradığınız domates ve et suyunu ilave edin. Taze kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Yarım soğanın üzerine defne yaprağını 3-4 diş karanfil batırarak sabitleyin. Beşamel sos için sütü küçük bir tencereye alın. Hazırladığınız defne yapraklı soğanı içine atarak kaynatın ve ocaktan alın. İçinden defne yapraklı soğanı çıkarın.
  • Tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan unun üzerine sütü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak 2 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve toz muskat ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Lazanya hamurlarını sıcak suya batırıp yumuşatın. Yağlanmış fırın kabına sırasıyla lazanya, bolonez ve beşamel sos olmak üzere kat kat yerleştirin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edin. En son lazanyanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!