ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ BOLONEZ SOSLU LAZANYA

Bolonez Soslu Lazanya

Bolonez soslu lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket lazanya

Bolonez sos için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • Zeytinyağı
  • 400 g kıyma
  • 50 g domates salçası
  • 2 domates
  • 500 ml et suyu
  • 3-4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 g toz parmesan
  • Taze fesleğen yaprakları 

Beşamel sos için

  • 1/2 soğan
  • 3 diş karanfil
  • 1 defne yaprağı
  • 500 ml süt
  • 60 g tereyağı
  • 60 g un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 g toz muskat

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Bolonez Soslu Lazanya Nasıl Yapılır?

  • Bolonez sos için, yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız sarımsak ve havucu zeytinyağında soteleyin.
  • Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ve salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Küp doğradığınız domates ve et suyunu ilave edin. Taze kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Yarım soğanın üzerine defne yaprağını 3-4 diş karanfil batırarak sabitleyin. Beşamel sos için sütü küçük bir tencereye alın.
  • Hazırladığınız defne yapraklı soğanı içine atarak kaynatın ve ocaktan alın. İçinden defne yapraklı soğanı çıkarın.
  • Tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan unun üzerine sütü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak 2 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve toz muskat ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Lazanya hamurlarını sıcak suya batırıp yumuşatın. Yağlanmış fırın kabına sırasıyla lazanya, bolonez ve beşamel sos olmak üzere kat kat yerleştirin.
  • Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edin. En son lazanyanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alın. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Farklı versiyonu için kıymalı lazanya tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!