ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ BEZELYELİ PATATES SUFLESİ

Bezelyeli Patates Suflesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Patates Suflesi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Patates Suflesi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri iri küp şeklinde doğrayın ve hafif haşlayın. Bezelyeleri buharda haşlayın ve soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları bir kaseye alıp çırpın. Un, kabartma tozu, tuz, karabiber, bezelye, patates ve beyaz peyniri ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Kelepçeli kek kalıbını ya da tart kalıbını yağlayıp karışımı içine aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Düşük kalorili kabaklı sufle tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!