ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU LAHANA DİLİMLERİ

Beşamel Soslu Lahana Dilimleri

Beşamel soslu lahana dilimleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Lahana Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday 

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta

Beşamel Soslu Lahana Dilimleri Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp ince doğradığınız lahana yapraklarını tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış buğdayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  • Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun.
  • Un altın sarısı rengine geldiğinde sütü ilave edin. Tuz ve beyaz biberle tatlandırıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edip ocaktan alın. 
  • Kaşar peynirli beşamel sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Yumurtaları bir kasede çırpın.
  • Sostan bir kaşık kadar alarak yumurtaları ılındırın ve karışıma ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. 
  • Soğuyan lahanaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kıymalı ve buğdaylı harçtan yayın.
  • Üzerine kaşar peynirli beşamel sostan gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirinin de üzerine serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kare dilimleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen beyaz lahana salatasına da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!