Beşamel Soslu Lahana Dilimleri

Beşamel Soslu Lahana Dilimleri
05 Aralık 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Lahana Dilimleri için

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı haşlanmış buğday 

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
Beşamel Soslu Lahana Dilimleri

Nasıl Yapılır

  1. Yıkayıp ince doğradığınız lahana yapraklarını tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış buğdayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  3. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun.
  4. Un altın sarısı rengine geldiğinde sütü ilave edin. Tuz ve beyaz biberle tatlandırıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edip ocaktan alın. 
  5. Kaşar peynirli beşamel sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Yumurtaları bir kasede çırpın.
  6. Sostan bir kaşık kadar alarak yumurtaları ılındırın ve karışıma ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. 
  7. Soğuyan lahanaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kıymalı ve buğdaylı harçtan yayın.
  8. Üzerine kaşar peynirli beşamel sostan gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirinin de üzerine serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kare dilimleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen beyaz lahana salatasına da göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo