- Yıkayıp ince doğradığınız lahana yapraklarını tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış buğdayı ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun.
- Un altın sarısı rengine geldiğinde sütü ilave edin. Tuz ve beyaz biberle tatlandırıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edip ocaktan alın.
- Kaşar peynirli beşamel sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Yumurtaları bir kasede çırpın.
- Sostan bir kaşık kadar alarak yumurtaları ılındırın ve karışıma ekleyerek tekrar blenderdan geçirin.
- Soğuyan lahanaları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kıymalı ve buğdaylı harçtan yayın.
- Üzerine kaşar peynirli beşamel sostan gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirinin de üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kare dilimleyip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen beyaz lahana salatasına da göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.