Zeytinli Fırın Patates

Zeytinli Fırın Patates
24 Ekim 2022

Bebek patates ve zeytin ile yapacağınız en güzel ve en lezzetli fırın patates tarifi Sevgili Jale Balcı’dan geliyor.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Zeytinli Fırın Patates için

Malzemeler

  • 1 paket bebek patates
  • 1 su bardağı zeytin (Ayıklanmış ve doğranmış)
  • 3-4 dal taze kekik
  • 1 adet Arnavut biberi (Doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (Doğranmış)
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 adet misket limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Erken hasat zeytinyağı
Zeytinli Fırın Patates

Nasıl Yapılır

  1. Bebek patatesleri yıkayın, kurutun ve bir tencereye alın. Üstünü kaplayacak kadar su koyarak al dente kıvamda haşlayın.
  2. Haşladığınız patatesleri patates ezicisiyle hafif bastırın, fazla yarılmayacak şekilde ezin. 
  3. Biraz zeytinyağı ve tuz ekleyerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında renkleri karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve bir kâseye alın.
  4. Limonların suyunu, misket limonu rendesini, sarımsağı, Arnavut biberini ve kekiği ekleyerek karıştırın. Az zeytinyağı ile zeytini ilave edip karıştırdıktan sonra ılık servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo