ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNLİ FIRIN PATATES

Zeytinli Fırın Patates

Zeytinli fırın patates

Bebek patates ve zeytin ile yapacağınız en güzel ve en lezzetli fırın patates tarifi Sevgili Jale Balcı’dan geliyor.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinli Fırın Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket bebek patates
  • 1 su bardağı zeytin (Ayıklanmış ve doğranmış)
  • 3-4 dal taze kekik
  • 1 adet Arnavut biberi (Doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (Doğranmış)
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 adet misket limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Erken hasat zeytinyağı

Zeytinli Fırın Patates Nasıl Yapılır?

  • Bebek patatesleri yıkayın, kurutun ve bir tencereye alın. Üstünü kaplayacak kadar su koyarak al dente kıvamda haşlayın.
  • Haşladığınız patatesleri patates ezicisiyle hafif bastırın, fazla yarılmayacak şekilde ezin. 
  • Biraz zeytinyağı ve tuz ekleyerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında renkleri karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve bir kâseye alın.
  • Limonların suyunu, misket limonu rendesini, sarımsağı, Arnavut biberini ve kekiği ekleyerek karıştırın. Az zeytinyağı ile zeytini ilave edip karıştırdıktan sonra ılık servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!