Zeytinli Fırın Patates

Bebek patates ve zeytin ile yapacağınız en güzel ve en lezzetli fırın patates tarifi Sevgili Jale Balcı’dan geliyor.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Zeytinli Fırın Patates Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket bebek patates
- 1 su bardağı zeytin (Ayıklanmış ve doğranmış)
- 3-4 dal taze kekik
- 1 adet Arnavut biberi (Doğranmış)
- 1 diş sarımsak (Doğranmış)
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/2 adet misket limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Erken hasat zeytinyağı
Zeytinli Fırın Patates Nasıl Yapılır?
- Bebek patatesleri yıkayın, kurutun ve bir tencereye alın. Üstünü kaplayacak kadar su koyarak al dente kıvamda haşlayın.
- Haşladığınız patatesleri patates ezicisiyle hafif bastırın, fazla yarılmayacak şekilde ezin.
- Biraz zeytinyağı ve tuz ekleyerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında renkleri karamelize oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve bir kâseye alın.
- Limonların suyunu, misket limonu rendesini, sarımsağı, Arnavut biberini ve kekiği ekleyerek karıştırın. Az zeytinyağı ile zeytini ilave edip karıştırdıktan sonra ılık servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR