ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ YANARDAĞ BORANİSİ

YANARDAĞ BORANİSİ

Yanardağ boranisi
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yanardağ boranisi tarifi için malzemeler
  • 1 kg bal kabağı
  • 300 g kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt (Süzme olabilir)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Yanardağ boranisi Nasıl Yapılır

  • Bal kabağının kabuklarını soyup 1’er santimlik küpler halinde doğrayın ve yıkayıp süzün. Derin bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alın. Kaynayan suya bal kabaklarını atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları süzgece alıp süzün.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırın. Süzülen kabakları servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kavrulmuş kıymayı yoğurdun üstüne yayın.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve içine pul biberi atıp biraz yakın. Yanan pul biberi kıymanın üzerine dökün ve karabiber serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.