ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ YANARDAĞ BORANİSİ

Yanardağ Boranisi

Yanardağ boranisi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yanardağ Boranisi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 300 g kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt (Süzme olabilir)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Yanardağ Boranisi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağının kabuklarını soyup 1’er santimlik küpler halinde doğrayın ve yıkayıp süzün. Derin bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alın. Kaynayan suya bal kabaklarını atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları süzgece alıp süzün.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırın. Süzülen kabakları servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kavrulmuş kıymayı yoğurdun üstüne yayın.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve içine pul biberi atıp biraz yakın. Yanan pul biberi kıymanın üzerine dökün ve karabiber serperek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!