ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ TAVUKLU VE SOYA SOSLU KARNABAHAR

Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar

Tavuklu ve soya soslu karnabahar

Kışın en güzel sebzesi karnabahar ile soya soslu tavuk tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Not: Dilerseniz bir güvece tüm malzemeyi atabilir ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 30 dakika pişirebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 500 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 1/2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 adet taze ıspanak yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük çiçeklere ayırarak yıkayın ve kaynar suda hafif diri kalacak şekilde 10 dakika haşlayıp süzün.
  • Uygun bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı ilave ederek hızlıca soteleyin.
  • Tavuk etini ekleyin ve 5 dakika kadar pişirip domates ile salçayı ilave ederek sotelemeye devam edin.
  • Ardından haşlanmış karnabahar çiçeklerini, ıspanak yapraklarını, soya sosunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Gerekirse 1/2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatın ve 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!