Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar

Kışın en güzel sebzesi karnabahar ile soya soslu tavuk tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Not: Dilerseniz bir güvece tüm malzemeyi atabilir ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 30 dakika pişirebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 500 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
- 1/2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
- 1 adet domates (Küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 3-4 adet taze ıspanak yaprağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük çiçeklere ayırarak yıkayın ve kaynar suda hafif diri kalacak şekilde 10 dakika haşlayıp süzün.
- Uygun bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı ilave ederek hızlıca soteleyin.
- Tavuk etini ekleyin ve 5 dakika kadar pişirip domates ile salçayı ilave ederek sotelemeye devam edin.
- Ardından haşlanmış karnabahar çiçeklerini, ıspanak yapraklarını, soya sosunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Gerekirse 1/2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatın ve 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR