Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar

Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar
17 Ekim 2022

Kışın en güzel sebzesi karnabahar ile soya soslu tavuk tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar için

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 500 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 1/2 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 adet taze ıspanak yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Tavuklu Ve Soya Soslu Karnabahar

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırarak yıkayın ve kaynar suda hafif diri kalacak şekilde 10 dakika haşlayıp süzün.
  2. Uygun bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı ilave ederek hızlıca soteleyin.
  3. Tavuk etini ekleyin ve 5 dakika kadar pişirip domates ile salçayı ilave ederek sotelemeye devam edin.
  4. Ardından haşlanmış karnabahar çiçeklerini, ıspanak yapraklarını, soya sosunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Gerekirse 1/2 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatın ve 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
  • Dilerseniz bir güvece tüm malzemeyi atabilir ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 30 dakika pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo