ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ ENGİNAR

Sebzeli enginar

Sebzeli enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli enginar tarifi için malzemeler

  • 4 enginar
  • Yarım limonun suyu
  • 100 g lor peyniri
  • 100 g mozzarella peyniri
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 2 orta boy patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • 1 közlenmiş kapya biber
  • 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sebzeli enginar Nasıl Yapılır

  • Enginarları limonlu suda, yarım saat haşlayıp suyunu süzün. İç malzemesi için tereyağı dışında kalan tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı enginarların ortasına paylaştırın. En son üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. Enginarları ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika kızartın. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.