Pakora
Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan pakora, nohut, patates ve karnabahar karışımı ile hazırlanır. Hazırlanan karışım kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Ana yemeklerin yanında sunulan pakora, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hazırsanız, nefis pakora tarifi için detaylara geçebiliriz.
Farklı mutfakları denemek isteyenler için keşmir pilavı ve naan tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Pakora Tarifi İçin malzemeler
- 500 gram nohut
- Yarım karnabahar
- 2 adet patates
- Acı biber
- 2 adet soğan
- Tuz
Pakora Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohutları bir tencere içerisine alın ve üzerini geçecek şekilde su doldurup haşlayın.
- Haşlanmış nohutların suyunu süzdükten sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
- Karnabaharı küçük parçalara bölün. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Soğanları ise piyazlık olacak şekilde doğrayın. Karışıma acı biber ve tuz ilave edin.
- Sebzeleri elinizle harmanladıktan sonra nohut sosuna bulayın.
- Derin bir tavaya sıvı yağ koyarak kızdırın. Kızgın yağda sebzeleri kızartın.
- Kızaran pakoraları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün. Baharatlı yoğurt ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR