ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PAKORA

Pakora

Pakora

Hint mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan pakora, nohut, patates ve karnabahar karışımı ile hazırlanır. Hazırlanan karışım kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Ana yemeklerin yanında sunulan pakora, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hazırsanız, nefis pakora tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için keşmir pilavı ve naan tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pakora Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram nohut
  • Yarım karnabahar
  • 2 adet patates
  • Acı biber
  • 2 adet soğan
  • Tuz

Pakora Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle nohutları bir tencere içerisine alın ve üzerini geçecek şekilde su doldurup haşlayın.
  • Haşlanmış nohutların suyunu süzdükten sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
  • Karnabaharı küçük parçalara bölün. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Soğanları ise piyazlık olacak şekilde doğrayın. Karışıma acı biber ve tuz ilave edin.
  • Sebzeleri elinizle harmanladıktan sonra nohut sosuna bulayın.
  • Derin bir tavaya sıvı yağ koyarak kızdırın. Kızgın yağda sebzeleri kızartın.
  • Kızaran pakoraları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün. Baharatlı yoğurt ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!