Nohutlu Ayva Yemeği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Nohutlu Ayva Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 10 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet orta boy ayva
- 1 adet portakal (Tercihen kan portakalı)
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı nohut
- Tuz
Nohutlu Ayva Yemeği Nasıl Yapılır?
- Akşamdan suda ıslatıp beklettiğiniz nohutları zerdeçallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
- Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
- Küp doğradığınız patatesi de ekleyip 10 dakika daha kavurun.
- En son yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve nohudu ekleyin.
- Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım çay bardağı sızma zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR