ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ NOHUTLU AYVA YEMEĞİ

Nohutlu Ayva Yemeği

Nohutlu ayva yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu Ayva Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 adet portakal (Tercihen kan portakalı)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • Tuz

Nohutlu Ayva Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Akşamdan suda ıslatıp beklettiğiniz nohutları zerdeçallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
  • Küp doğradığınız patatesi de ekleyip 10 dakika daha kavurun.
  • En son yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve nohudu ekleyin.
  • Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım çay bardağı sızma zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.