ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ NOHUTLU AYVA YEMEĞİ

Nohutlu ayva yemeği

Nohutlu ayva yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu ayva yemeği tarifi için malzemeler

  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 adet portakal (Tercihen kan portakalı)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • Tuz

Nohutlu ayva yemeği Nasıl Yapılır

  • Akşamdan suda ıslatıp beklettiğiniz nohutları zerdeçallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
  • Küp doğradığınız patatesi de ekleyip 10 dakika daha kavurun.
  • En son yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve nohudu ekleyin.
  • Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım çay bardağı sızma zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.