Kuş Üzümlü Ve Tarçınlı Yer Elması

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Kuş Üzümlü Ve Tarçınlı Yer Elması Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg yer elması
- 1 limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 10 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet orta boy havuç (Dilimlenmiş)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 adet tarçın çubuğu
- 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
- Tuz
- 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
Kuş Üzümlü Ve Tarçınlı Yer Elması Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz yerelmalarını ceviz büyüklüğünde kesip yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletin.
- Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havuçları ekleyin. 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları, salçaları ve domates rendesini ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, güzel bir sos elde edene kadar pişirin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tarçın çubuğunu, tuzu, kuş üzümlerini, unu ve yer elmalarını ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yer elmalarını örtecek kadar sıcak su ekleyin.
- Önce yüksek ateşte 2 dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu üzerine gezdirin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu serpin ve ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR