ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KUŞ ÜZÜMLÜ VE TARÇINLI YER ELMASI

> KUŞ ÜZÜMLÜ VE TARÇINLI YER ELMASI
Kuş üzümlü ve tarçınlı yer elması
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuş üzümlü ve tarçınlı yer elması tarifi için malzemeler
  • 1 kg yer elması
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 10 adet arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy havuç (Dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
Kuş üzümlü ve tarçınlı yer elması Nasıl Yapılır

  • Kabuğunu soyduğunuz yerelmalarını ceviz büyüklüğünde kesip yarım limonun suyu ilave edilmiş suda bekletin.
  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havuçları ekleyin. 2-3 dakika soteleyin. Sarımsakları, salçaları ve domates rendesini ilave edin. Arada bir karıştırarak orta ateşte, güzel bir sos elde edene kadar pişirin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tarçın çubuğunu, tuzu, kuş üzümlerini, unu ve yer elmalarını ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırdıktan sonra yer elmalarını örtecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Önce yüksek ateşte 2 dakika kaynatın, sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu üzerine gezdirin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu serpin ve ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.