ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KURU VİŞNELİ VE ZERDEÇALLI BRÜKSEL LAHANASI

Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası

Kuru vişneli ve zerdeçallı Brüksel lahanası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 750 g Brüksel lahanası
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı kuru vişne
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Küp doğradığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Brüksel lahanasını bir tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp sotelediğiniz soğana ilave edin. Krema, kuru vişne, tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!