Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası

Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 750 g Brüksel lahanası
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı kuru vişne
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
Kuru Vişneli Ve Zerdeçallı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır

  1. Küp doğradığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Brüksel lahanasını bir tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp sotelediğiniz soğana ilave edin. Krema, kuru vişne, tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo