ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KÖZ BİBERLİ VE BAMYALI KABAK

Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak

Köz biberli ve bamyalı kabak

Bamya, kabak, sarımsak, biber ve zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Şef Arzu Öztürk’ün yorumuyla köz lezzetini alan kırmızı biberli bamyalı kabak tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g bamya
  • 1 kg top kabak (Yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Yemeklik doğranmış)
  • 2 adet büyük boy pembe domates (Soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (Küçük doğranmış)
  • 50 ml zeytinyağı
  • 100 ml su
  • Közlenmiş yeşil biber
  • İnce lavaş

Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak Nasıl Yapılır?

  • Bamyayı limonlu suyun içinde 30 dakika bekletin.
  • Soğan ve sarımsağı bir tavada zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
  • Daha sonra sırasıyla, bamya ve közlenmiş biber hariç tüm sebzeleri ve soğan ile sarımsağı tencereye alarak 5 dakika soteleyin.
  • En son üzerine bamyaları ekleyerek suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirin.
  • Közlenmiş biber ve limon dilimleri ile süsleyerek lavaş eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!