Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak

Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak
15 Eylül 2021

Bamya, kabak, sarımsak, biber ve zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Şef Arzu Öztürk’ün yorumuyla köz lezzetini alan kırmızı biberli bamyalı kabak tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak için

Malzemeler

  • 500 g bamya
  • 1 kg top kabak (Yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (Yemeklik doğranmış)
  • 2 adet büyük boy pembe domates (Soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (Küçük doğranmış)
  • 50 ml zeytinyağı
  • 100 ml su
  • Közlenmiş yeşil biber
  • İnce lavaş
Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak

Nasıl Yapılır

  1. Bamyayı limonlu suyun içinde 30 dakika bekletin.
  2. Soğan ve sarımsağı bir tavada zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
  3. Daha sonra sırasıyla, bamya ve közlenmiş biber hariç tüm sebzeleri ve soğan ile sarımsağı tencereye alarak 5 dakika soteleyin.
  4. En son üzerine bamyaları ekleyerek suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirin.
  5. Közlenmiş biber ve limon dilimleri ile süsleyerek lavaş eşliğinde servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo