ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ KIŞ SEBZELİ VE PEYNİRLİ KİŞ

KIŞ SEBZELİ VE PEYNİRLİ KİŞ

Kış sebzeli ve peynirli kiş
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış sebzeli ve peynirli kiş tarifi için malzemeler
  • 150 g tereyağı (Soğuk ve küp doğranmış)
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • 150 g ceviz içi (4’e bölünmüş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g ıspanak (İri doğranmış)
  • 200 g pırasa (İnce doğranmış)
  • 2 dal taze soğan (İnce doğranmış)
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş toz parmesan
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 yumurta
Kış sebzeli ve peynirli kiş Nasıl Yapılır

  • Elenmiş unu, muskatı, soğuk suyu ve küp doğradığınız tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp buzdolabına alın, 15 dakika dinlendirin.
  • Tart hamurunu merdane ile açıp yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da bastırarak yayın. Tart hamuru fırında pişerken kabarmaması için bir avuç kadar kuru bakliyat serpin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.
  • İç malzemesi için zeytinyağını ısıtıp tüm sebzeleri ve ceviz içini kavurun. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ilınınca kremayı, rendelenmiş parmesan peynirini ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Karıştırıp fırından çıkardığınız tart hamurunun içine dökün. Hamuru tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirin. Fırından alın, hafif ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.