ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ JÜLYEN SEBZELİ BEZELYE PÜRESİ

Jülyen Sebzeli Bezelye Püresi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jülyen Sebzeli Bezelye Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr haşlanmış bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 4 dilim pastırma

Jülyen Sebzeli Bezelye Püresi Nasıl Yapılır?

Soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye ile kavrulmuş soğanı mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Sarımsakları rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Bezelye püresini ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ekleyin. Sebzeleri jülyen doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Pastırma dilimlerini ekleyip karıştırın. Bezelye püresini servis kaselerine paylaştırın. Üzerine sotelenmiş sebzeleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.