Ispanaklı Nişastalı Börek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Ispanaklı Nişastalı Börek Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet yufka
- 125 g tereyağı
- 1 su bardağı nişasta
Harç için: - 500 g ıspanak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 demet taze soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için: - 1 çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
- 1/2 çay bardağı süt
Ispanaklı Nişastalı Börek Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Taze soğanları da ince doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtıp doğradığınız sebzeleri birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, rendelenmiş mozzarella peynirini, tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır.
- Yufkaları tezgahınıza serin ve üzerlerini eritilip ılınmış tereyağı ile yağlayın. Yağlanmış yufkaların üzerine tel süzgeç yardımıyla nişasta serpin. Yufkaları ortadan ikiye katlayın ve üzerine tekrar tereyağı sürün.
- Ispanaklı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları üç parmak genişliğinde keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sürmek için eritilip ılınmış tereyağını, yumurta sarısını ve sütü iyice karıştırın. Bu sosu böreklerin üzerine dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR