Ispanaklı Kaygana

Ispanaklı Kaygana
16 Aralık 2022

Kaygana özellikle Karadeniz Bölgesi ve Erzurum’la özdeşleşmiş bir lezzet. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan kaygana her öğün tüketilebilir. Sizler için ıspanaklı kaygana tarifi hazırladık. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, ıspanaklı kaygananın malzemeleri ve yapım aşamaları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Kaygana için

Malzemeler

  • 1 bağ ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı un 
  • tuz
  • karabiber

Pişirmek için;

  • Sıvıyağ 
Ispanaklı Kaygana

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları yemeklik doğrayın. 
  2. Ispanaları yıkayın ve ince ince doğrayın. 
  3. Soğanları yağda kavurun. 
  4. Ispanakları ilave ederek pişirin. Kenara alarak soğumaya bırakın. 
  5. Bir kapta kalan malzemeleri karıştırın. 
  6. Soğanlı ıspanak harcını ilave edin ve karıştırarak hazırlayın. 
  7. Sıcak az yağlı tava da arkalı önlü pişirin. 
  8. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo