Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı tarifi için malzemeler
- 3 domates
- 2 dal pırasa
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dilim bal kabağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kırmızı chili biberi
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı köri
Üzeri için
- 4 dal taze soğan
- 3-5 dal taze nane
Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı Nasıl Yapılır
- Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp doğrayın. Pırasaları yarım cm kalınlığında kesin. Doğradığınız pırasalar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin.
- Küp doğradığınız bal kabağı, haşlanmış nohut, ince kıydığınız kırmızı chili biberi ve sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca taze zencefil ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Yemeği servis tabaklarına paylaştırın ve üzerini ince kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!