ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ NOHUTLU BAL KABAĞI

Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı

Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı tarifi için malzemeler

  • 3 domates
  • 2 dal pırasa
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kırmızı chili biberi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri

Üzeri için

  • 4 dal taze soğan
  • 3-5 dal taze nane

Hindistan cevizi sütlü nohutlu bal kabağı Nasıl Yapılır

  • Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp doğrayın. Pırasaları yarım cm kalınlığında kesin. Doğradığınız pırasalar ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında birkaç dakika soteleyin. Doğradığınız domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Küp doğradığınız bal kabağı, haşlanmış nohut, ince kıydığınız kırmızı chili biberi ve sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca taze zencefil ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Yemeği servis tabaklarına paylaştırın ve üzerini ince kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.