Havuçlu taco

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Havuçlu taco tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı un
- 200 g rendelenmiş havuç
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1.5 su bardağı su
- 1 yumurta
- Tuz
Kızartmak için
- 1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
Arası için
- Yarım demet iri kıyılmış kıvırcık marul,
- 1 büyük boy domates
- 1 orta boy kırmızı soğan
- 100 g tel peynir
Havuçlu taco Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavada Ayçiçek yağını ısıtın. Tavaya bir kepçe yardımıyla karışımdan dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız taco hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara bölümüne arada iki tel kalacak şekilde asın. Hafif kıtırlaşana kadar 10 dakika pişirip servis tabağına alın. Yıkayıp süzdüğünüz marul yapraklarını iri kıyarak geniş bir kaseye alın. Küp doğranmış domates, piyazlık doğradığınız kırmızı soğan ve tel peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı tacoların arasına paylaştırarak servis yapın.



Dergide bu ay neler var?
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!