ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ HAVUÇLU TACO

Havuçlu Taco

Havuçlu taco

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Taco Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 200 g rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • 1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı

Arası için

  • Yarım demet iri kıyılmış kıvırcık marul
  • 1 büyük boy domates
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 100 g tel peynir

Havuçlu Taco Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavada Ayçiçek yağını ısıtın. Tavaya bir kepçe yardımıyla karışımdan dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız taco hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara bölümüne arada iki tel kalacak şekilde asın. Hafif kıtırlaşana kadar 10 dakika pişirip servis tabağına alın. Yıkayıp süzdüğünüz marul yapraklarını iri kıyarak geniş bir kaseye alın. Küp doğranmış domates, piyazlık doğradığınız kırmızı soğan ve tel peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı tacoların arasına paylaştırarak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!