ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ HAVUÇLU KABAK SALATASI

Havuçlu Kabak Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Kabak Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 havuç
  • 1 kabak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Havuçlu Kabak Salatası Nasıl Yapılır?

Havuç ve kabağı rendeleyin. Ayrı tencerelerde zeytinyağı ile 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Yoğurda sarımsak rendeleyip çırpın. Havuç, kabak ve cevizi içine ekleyin. Tuz ve pul biber ilave edin ve servis tabağına aktarın. Üzerine dereotu ve ceviz serpiştirerek servis yapın.

Havuç salatasına, yağ, limon suyu, sirke, tuz ilave edilebildiği gibi ançuez, ton balığı, kuru meyveler ve kuru yemişler de ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!