ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BUHARDA SÜBYE (ANASONLU)

BUHARDA SÜBYE (ANASONLU)

Buharda sübye (Anasonlu)
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buharda sübye (Anasonlu) tarifi için malzemeler
  • 4 adet sübye
  • 8-10 adet yıldız anason
  • 2 adet limon
  • 1 adet lime
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 3-4 sap taze kekik
  • Deniz tuzu
  • 1 adet greyfurt
Buharda sübye (Anasonlu) Nasıl Yapılır

  • Sübye ve sebzeleri buhar tenceresinde 1 saat kadar pişirin. (Pişirirken 3-4 adet yıldız anasonu sübyelerin üstüne atın). 2’ye kesilmiş greyfurtu sübyelerin içine atın. Elinizle yumuşaklığına bakın ve yeterli gördüğünüzde ayrı bir sos kasesinde sızma zeytinyağının içine yıldız anasonları, taze kekikleri, doğranmış lime ve limon dilimlerini, limon suyu ile yeterli miktardaki deniz suyu tuzunu ekleyip karıştırın. Doğranmış ılık sübyelerin üzerine döküp karıştırın ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.