ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BARBUNYALI KARALAHANA YEMEĞİ

BARBUNYALI KARALAHANA YEMEĞİ

Barbunyalı karalahana yemeği
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı karalahana yemeği tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet karalahana
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • Tuz
Barbunyalı karalahana yemeği hazırlanışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kıyma ve salçayı ekleyip kıymanın rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip kaynatın.
  • Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 25-30 dakika pişirin. Karalahana yumuşamaya başladığında haşlanmış barbunyayı ve tuzunu ekleyin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!