ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BARBUNYALI KARALAHANA YEMEĞİ

Barbunyalı Karalahana Yemeği

Barbunyalı karalahana yemeği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı Karalahana Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet karalahana
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • Tuz

Barbunyalı Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kıyma ve salçayı ekleyip kıymanın rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip kaynatın.
  • Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 25-30 dakika pişirin.
  • Karalahana yumuşamaya başladığında haşlanmış barbunyayı ve tuzunu ekleyin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü karalahana çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.