ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ BARBUNYALI KARALAHANA YEMEĞİ

Barbunyalı Karalahana Yemeği

Barbunyalı karalahana yemeği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunyalı Karalahana Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 demet karalahana
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • Tuz

Barbunyalı Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Kıyma ve salçayı ekleyip kıymanın rengi hafif dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip kaynatın.
  • Su kaynamaya başlayınca ince doğradığınız karalahana ve bulguru ilave edip 25-30 dakika pişirin.
  • Karalahana yumuşamaya başladığında haşlanmış barbunyayı ve tuzunu ekleyin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, Karadeniz usulü karalahana çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.