ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ BALKABAĞI PÜRESİ

Balkabağı Püresi

12 aylık ve üzeri bebekler için uygun olan balkabağı püresi, ek gıda olarak verilmektedir. Yüksek oranda lif içeren balkabağı, kabızlığa iyi gelir. Sindirimi düzenler, bağışıklığı güçlendirir. Bununla birlikte vücudun hastalık direncini arttırır. Malzemeleriniz hazırsa, balkabağı püresi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak peynirli brokoli ve tavuklu ıspanaklı makarna tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabağı Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 dilim balkabağı
  • 2 adet elma
  • 2 bardak su

Balkabağı Püresi Nasıl Yapılır?

  • Balkabağını yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarıyla beraber yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Elmaların çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük doğrayın.
  • Elmaları yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Balkabağı ve elmaları çatal yardımıyla ezin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.

Balkabağı Püresi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız meyvelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
  • Balkabağını fırında pişirmek yerine, küp küp doğrayarak elma ile birlikte haşlayabilirsiniz.
  • Elmaların kabuklarını mutlaka soyun. Çekirdeklerini de çıkartın.
  • Püre yapmak için, haşlanan elma ve balkabağını mikserden geçirebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!