ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ BALKABAĞI PÜRESİ

Balkabağı Püresi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabağı Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg balkabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı krema (isteğe bağlı)
  • 3~4 yaprak fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Balkabağı Püresi Nasıl Yapılır?

Balkabağını yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarıyla beraber yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. İki diş sarımsağı ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsakların kabuklarını soyup çukur bir kaba alın. Kabakların içini kazıyın. Sarımsağın bulunduğu kaba alın. Fesleğen yapraklarını ekleyip el blenderi ile ezin. Tencereye alın. Tereyağı, krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!