1 kg bal kabağı (Çok iri olmayan parçalar halinde doğrayın)
3-4 adet kuru soğan (Piyazlık doğrayın)
1 silme çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Bal Kabağı Sinkonta
Nasıl Yapılır
Fırın kabının altına doğradığınız soğanların yarısını yayın. Üzerine bal kabaklarını yayın. Bal kabaklarının üzerine de kalan soğanları yayın. Ununu serpin.
Zeytinyağı ve tuzu çatalla çırpıp sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu unlu kabakların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme süresi sonunda fırının içinde soğuyana kadar bekletin. Yoğurt ile servis yapın.
Teşekkür ederiz.