ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ BAL KABAĞI SİNKONTA

Bal Kabağı Sinkonta

 Bal kabağı sinkonta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabağı Sinkonta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg bal kabağı (Çok iri olmayan parçalar halinde doğrayın)
  • 3-4 adet kuru soğan (Piyazlık doğrayın)
  • 1 silme çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Bal Kabağı Sinkonta Nasıl Yapılır?

  • Fırın kabının altına doğradığınız soğanların yarısını yayın. Üzerine bal kabaklarını yayın. Bal kabaklarının üzerine de kalan soğanları yayın. Ununu serpin.
  • Zeytinyağı ve tuzu çatalla çırpıp sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu unlu kabakların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme süresi sonunda fırının içinde soğuyana kadar bekletin. Yoğurt ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!