Bal Kabağı Sinkonta

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Bal Kabağı Sinkonta Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg bal kabağı (Çok iri olmayan parçalar halinde doğrayın)
- 3-4 adet kuru soğan (Piyazlık doğrayın)
- 1 silme çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Bal Kabağı Sinkonta Nasıl Yapılır?
- Fırın kabının altına doğradığınız soğanların yarısını yayın. Üzerine bal kabaklarını yayın. Bal kabaklarının üzerine de kalan soğanları yayın. Ununu serpin.
- Zeytinyağı ve tuzu çatalla çırpıp sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu unlu kabakların üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme süresi sonunda fırının içinde soğuyana kadar bekletin. Yoğurt ile servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR