ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BAL KABAĞI SİNKONTA

> BAL KABAĞI SİNKONTA
 Bal kabağı sinkonta
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabağı sinkonta tarifi için malzemeler
  • 1 kg bal kabağı (Çok iri olmayan parçalar halinde doğrayın)
  • 3-4 adet kuru soğan (Piyazlık doğrayın)
  • 1 silme çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Bal kabağı sinkonta Nasıl Yapılır

  • Fırın kabının altına doğradığınız soğanların yarısını yayın. Üzerine bal kabaklarını yayın. Bal kabaklarının üzerine de kalan soğanları yayın. Ununu serpin.
  • Zeytinyağı ve tuzu çatalla çırpıp sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu unlu kabakların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişirme süresi sonunda fırının içinde soğuyana kadar bekletin. Yoğurt ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.