ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ LAHANA SARMA

LAHANA SARMA

Lahana sarma
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahana sarma tarifi için malzemeler
  • 8 lahana yaprağı
  • 600 g beyaz turp
  • 100 g arpacık soğan
  • 100 g ekmek içi
  • Tuz
  • Sert keçi peyniri
  • Kırmızı chili biber
  • Zeytinyağı
Lahana sarma Nasıl Yapılır

  • Turpu soyup rendeleyin ve hafif haşlayın. Daha sonra haşlanmış turpa, arpacık soğanları doğrayıp Arnavut biberleriyle zeytinyağında soteleyin.
  • Keçi peynirini ufalayıp 3 çorba kaşığı kadarını,ekmek içi ve tuz ile turplu karışımı karıştırın.
  • Lahana yapraklarını haşlayıp damarlı kısımlarını biraz ezin. Harcı yapraklara sarıp rulo yapın.
  • Zeytinyağı sürüp rendelenmiş parmesan serpilen fırın kabına ruloları yerleştirin. 220 derece fırında 6 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!