ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ HAS SARMASI

Has sarması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Has sarması tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 marul
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sumak
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Has sarması Nasıl Yapılır

Marul yapraklarını sıcak suda bekletin. Kıyma, bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, kabukları soyulup küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştırarak içini hazırlayın. Marul yapraklarını mutfak tezgahına yayarak hazırladığınız içten paylaştırıp kalın sarmalar hazırlayın. Geniş bir tencereye sarmaları yerleştirin. Sıcak suya sumak ilave edip sarmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.