ANASAYFA TARİFLER SARMA TARİFLERİ HAS SARMASI

Has Sarması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Has Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 marul
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sumak
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Has Sarması Nasıl Yapılır?

Marul yapraklarını sıcak suda bekletin. Kıyma, bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, kabukları soyulup küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştırarak içini hazırlayın. Marul yapraklarını mutfak tezgahına yayarak hazırladığınız içten paylaştırıp kalın sarmalar hazırlayın. Geniş bir tencereye sarmaları yerleştirin. Sıcak suya sumak ilave edip sarmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!