ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ BULGURLU GİRİT KABAĞI DOLMASI

Bulgurlu Girit kabağı dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu Girit kabağı dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 iri Girit Kabağı

İç harcı için

  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Sosu için

  • 1 kırmızı domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 su bardağı sıcak su

Bulgurlu Girit kabağı dolması Nasıl Yapılır

İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında salçalarla beraber kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve nar ekşisini ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Kabakların sap kısımların birer parça kesip kapak yapmak için bir kenara ayırın. Kabakların içini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun. İç harcını bastırmadan kabakların içine doldurun. Üzerini ayırdığınız kabaklarla kapatıp bir tencereye dizin. Sosu için domatesi rendeleyip bir kaseye alın. Üzerine salça, tuz, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine gezdirin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.