Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Gaziantep ve Güneydoğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mumbar dolması, özenle temizlenmiş bağırsakların kıymalı ve baharatlı iç harçla doldurulmasıyla hazırlanır. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu mumbar dolması tarifi, hem doyurucu hem de kendine has aromasıyla sofralarda özel bir yer edinir. Özellikle davet ve özel gün sofralarında baş köşeye oturan mumbar dolması tarifi, hem geleneksel tatları sevenler hem de et severler için ideal bir seçenektir. Peki; mumbar dolması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Pırasa Dolması tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon mumbar dolması 350 kaloridir.
Servis için: Limon dilimleri ve sumak
Mumbar (Bağırsak):
Kıyma:
Pirinç:
Soğan:
Salça:
Baharatlar:
Yağ:
Sos:
Teşekkür ederiz.