ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ TAVUK ETLİ YEŞİL SALATA

Tavuk Etli Yeşil Salata

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Yeşil Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 100 gr dondurulmuş bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr mini roka
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 100 gr light yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Yeşil Salata Nasıl Yapılır?

Tavuk etini et döveceği ile inceltip tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile ovun. Izgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Roka, maydanoz, dereotu, naneyi yıkayıp iyice kurulayın. Dereotunun yarısını ayırın. Diğer otları servis tabağına alarak harmanlayın. Bezelyeyi zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın. Sos için, dereotunu ince kıyın ve yoğurt ile karıştırın. Taneli hardal, tuz, limon suyu ekleyin. Tavuk etini parçalara ayırarak salatanın üzerine ekleyin. Yoğurtlu sosu gezdirip dolmalık fıstıkları serpiştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!