Tavuk etli yeşil salata

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tavuk etli yeşil salata tarifi için malzemeler
- 1 parça tavuk göğüs eti
- 100 gr dondurulmuş bezelye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gr mini roka
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet nane
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal
- 100 gr light yoğurt
- Tuz
- Karabiber
Tavuk etli yeşil salata Nasıl Yapılır
Tavuk etini et döveceği ile inceltip tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile ovun. Izgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Roka, maydanoz, dereotu, naneyi yıkayıp iyice kurulayın. Dereotunun yarısını ayırın. Diğer otları servis tabağına alarak harmanlayın. Bezelyeyi zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın. Sos için, dereotunu ince kıyın ve yoğurt ile karıştırın. Taneli hardal, tuz, limon suyu ekleyin. Tavuk etini parçalara ayırarak salatanın üzerine ekleyin. Yoğurtlu sosu gezdirip dolmalık fıstıkları serpiştirin. Servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!