ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ SULTANİ BEZELYELİ SALATA

Sultani bezelyeli salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sultani bezelyeli salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 salatalık
  • 1 bebek kabak
  • Yarım demet marul
  • 4 yaprak lolorosso
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 2 su bardağı haşlanmış Sultani bezelye
  • 1 çay bardağı iri kırılmış fındık
  • 1 fındık turp

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Süzme peynir

Sultani bezelyeli salata Nasıl Yapılır

Salatalıkları kibrit çöpü formunda doğrayın ve geniş bir kaseye alın. İnce doğradığınız bebek kabak, marul, lolorosso, dereotu, yuvarlak doğradığınız turp ve haşlanmış Sultani bezelyeyi ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştırın. İri kırılmış fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kavurun ve sebzelerin üzerine ekleyin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Üzerini küp doğradığınız süzme peynirle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.