ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PEYNİRLİ VE BONFİLELİ HAVUÇ SALATASI

Peynirli ve bonfileli havuç salatası

Peynirli ve bonfileli havuç salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ve bonfileli havuç salatası tarifi için malzemeler

  • 4 havuç
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 200 jülyen kesilmiş bonfile
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 5-6 dal dereotu
  • 100 g burgu peynir

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı hardal

Peynirli ve bonfileli havuç salatası Nasıl Yapılır

  • Havuçları ince jülyen doğrayın. Susamları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Susamların rengi dönmeye başladığında doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerine soya sosu gezdirin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Havuçları bir servis kasesine alın.
  • Jülyen bonfileleri yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Ocaktan alıp havuçların üzerine ilave edin. Kabuğunu soyduğunuz yer fıstığı, sap kısımlarını ayıkladığınız dereotu ve burgu peynir ilave edip harmanlayın.
  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.