Peynir Kasesinde Bahar Salatası

Peynir Kasesinde Bahar Salatası
16 Eylül 2020

Hafif tarifler arayanlar için, peynir kasesinde bahar salatası tarifi ideal bir seçim olacaktır. İçinde tulum peyniri, kuşkonmaz, yedikule marulu, roka ve hindiba gibi malzemelerin olduğu bahar salatasını, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Diyet ve vejetaryen menülerine de uygun olan bahar salatası, düşük kalorili bir tariftir. Salata yapımında kullanacağınız malzemeler hazırsa, peynir kasesinde bahar salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

Zengin besin değerleriyle sunulan salatalar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, nefis börülce salatası veya avokado püreli bahar salatasını da deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynir Kasesinde Bahar Salatası için

Malzemeler

  • 4 adet kuşkonmaz
  • 5-6 adet çeri domates
  • Tercih edilen yeşillik (Yedikule marul, bebek roka, hindiba)

Peynir kaseleri için: 

  • 50-100 g Bergama tulumu

Sos için:

  • 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke (Tercihe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Peynir topları için:

  • 1 yemek kaşığı tatlı lor
  • 1 yemek kaşığı yumuşak keçi peyniri
  • Limon rendesi
  • Taze kekik
  • Karabiber
  • Çörek otu
Peynir Kasesinde Bahar Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazların altlarındaki sert ve beyazımsı bölümü kesin ve kuşkonmazları soyun. 1 tatlı kaşığı karbonat ilave ettiğiniz kaynar suda, diri kalmalarına dikkat ederek kalınlıklarına göre 3-5 dakika haşlayın.
  2. Peynirleri rendenin iri tarafıyla rendeleyerek 15-20 cm çapında 2 adet yuvarlak olacak şekilde pişirme kağıdına alın.
  3. Birbirine temas etmemelerine dikkat ederek 180 derece sıcaklıktaki fırında eriterek kızarana kadar pişirin.
  4. Fırından alır almaz hızlı bir şekilde ters duran ufak kaselerin üzerine yerleştirerek çanak şeklini almalarını sağlayın.
  5. Sos için zeytinyağı, limon ve sirkeyi bir kasede çırpın.
  6. Peynir topları için çörek otu hariç tüm malzemeyi birlikte karıştırarak ezin. Küçük toplar haline getirdikten sonra hafifçe çörek otuna bulayın.
  7. Yeşilliği, çeri domatesleri ve kuşkonmazları çanakların içine sığacak şekilde doğrayın .
  8. Servisten hemen önce tüm malzemeyi ve çörek otlu peynir toplarını peynir kaselerine koyarak sosunuzu ekleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo