ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ PESTOLU KİNOA SALATASI

Pestolu Kinoa Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pestolu Kinoa Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr kinoa
  • 200 ml su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 domates
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır

Pesto sos için

  • 1 demet fesleğen
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Pestolu Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?

Kinoayı geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 saat bekletin. Suyunu süzüp tencereye alın. 200 ml su ile suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ekleyip soğumaya bırakın. Bu arada pesto sosu hazırlayın. Fesleğenin 2/3’ünü mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyerek pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin. Ayırdığınız fesleğeni ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup çekirdekli kısmını çıkartın. Küp şeklinde doğrayın ve kinoaya ekleyin. Mısır ve kıyılmış fesleğeni ilave ederek karıştırın. Servis kaplarının tabanına pesto sosu paylaştırın. Üzerine hazırladığınız salatayı ekleyin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!