ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ NOHUTLU KARNABAHAR SALATASI

Nohutlu Karnabahar Salatası

Nohutlu karnabahar salatası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım demet marul
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 kırmızı soğan

Baharatlı sebzeler için

  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 225 g karnabahar çiçekleri
  • 100 g haşlanmış nohut
  • 2 havuç

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı lime suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı küçük doğranmış acı kırmızı biber

Nohutlu Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Köri, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız karnabahar çiçekleri, nohut ve küp doğradığınız havuçları ilave edip iyice karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 20-25 dakika pişirin. 
  • İri doğradığınız marul yaprakları, maydanoz ve ince doğradığınız kırmızı soğanı bir servis kasesinde harmanlayın.
  • Fırından aldığınız sebzeli nohutlu karışımı marulların üzerine ilave edin. 
  • Sosu için, yoğurt, süt, lime suyu, tuz, karabiber, toz zencefil ve küçük doğranmış acı kırmızı biberi bir kasede karıştırın.
  • Sosu hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Pratik karnabahar salatasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!