ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ MARİNE MANTARLI PAZI SALATASI

Marine Mantarlı Pazı Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marine Mantarlı Pazı Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 250 gr mantar
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • Yarım portakalın kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 8 salamura sardalye
  • Tuz

Tarator sos için

  • 1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu

Marine Mantarlı Pazı Salatası Nasıl Yapılır?

Mantarları yıkayıp ince doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Mantarı ekleyip 1-2 saat dinlendirin. Pazıların saplarını ve damarlarını kesin. Diri kalacak şekilde haşlayın. Tarator malzemelerini mutfak robotunda ezin. Pazıları iri parçalar şeklinde doğrayın. Tarator sosunu ekleyerek karıştırın. Tarator soslu pazıyı servis tabağına alın. Üzerine mantar dilimlerini yerleştirin. Halka şeklinde doğranmış kırmızıbiberleri ve salamura sardalyeleri ekleyin. Mantarları marine ettiğiniz sosu üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!