ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ MANTAR SALATASI

Mantar salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar salatası tarifi için malzemeler

  • 300 gr mantar
  • Yarım limon
  • 500 gr körpe ıspanak
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı beyaz haşhaş tohumu
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Mantar salatası Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Mantarları ince doğrayın ve limonlu suda 10 dakika bekletin. Daha sonra limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzerek soğumaya bırakın.

Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra salata kasesine alın. Mantarları ekleyin. Közlenmiş biberleri yarım cm kalınlığında şeritler halinde doğrayıp ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve harmanlayın. Üzerine kapari ve haşhaş tohumu serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.