ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ MANDALİNALI PANCAR SALATASI

Mandalinalı Pancar Salatası

Mandalinalı pancar salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mandalinalı Pancar Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 80 ml ceviz yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 12 arpacık soğanı
  • 12 diş sarımsak
  • 6 orta boy pancar
  • 2 mandalina
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 5-6 dal körpe pancar yaprağı
  • 50 g kavrulmuş ceviz
  • Tuz

Mandalinalı Pancar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir kasede üzüm sirkesi, ceviz yağı, sarımsak ve Dijon hardalını karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kenara ayırın.
  • Arpacık soğanlar, ezdiğiniz sarımsak ve pancarları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.
  • 15 dakika sonunda arpacık soğanları sarımsakları kabın içinden alın. 
  • Kalan pancarları 30 dakika daha pişirin. Pancarlar da piştikten sonra bütün sebzeleri bir servis tabağına alın.
  • Mandalinaları da soyup bütün olarak dilimleyip sebzelerin üzerine ekleyin. Hazırladığınız sosu gezdirip salatanızı karıştırın. Bütün pancar yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik pancar salatası tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.