Mandalinalı Pancar Salatası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Mandalinalı Pancar Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 80 ml ceviz yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 12 arpacık soğanı
- 12 diş sarımsak
- 6 orta boy pancar
- 2 mandalina
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 5-6 dal körpe pancar yaprağı
- 50 g kavrulmuş ceviz
- Tuz
Mandalinalı Pancar Salatası Nasıl Yapılır?
- Küçük bir kasede üzüm sirkesi, ceviz yağı, sarımsak ve Dijon hardalını karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kenara ayırın.
- Arpacık soğanlar, ezdiğiniz sarımsak ve pancarları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakika pişirin.
- 15 dakika sonunda arpacık soğanları sarımsakları kabın içinden alın.
- Kalan pancarları 30 dakika daha pişirin. Pancarlar da piştikten sonra bütün sebzeleri bir servis tabağına alın.
- Mandalinaları da soyup bütün olarak dilimleyip sebzelerin üzerine ekleyin. Hazırladığınız sosu gezdirip salatanızı karıştırın. Bütün pancar yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik pancar salatası tarifine de göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR