ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ LEVREKLİ KUZUKULAĞI SALATASI

Levrekli Kuzukulağı Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Levrekli Kuzukulağı Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 levrek
  • 350 gr kuzukulağı otu
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 dal taze biberiye
  • 1~2 defne yaprağı
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dilim limon
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Levrekli Kuzukulağı Salatası Nasıl Yapılır?

Tencereye 1 dilim limon, defne yaprağı, biberiye ve yeteri kadar su aktarıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suya levrekleri ekleyip haşlayın. Haşlanan levrekleri tencereden alıp soğumaya bırakın. Kılçıklarını temizleyin. Çukur bir kapta mısırı, bezelyeyi ve elinizle iri parçalara böldüğünüz levreği harmanlayın. Salata kasesine kuzukulağını, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ve jülyen doğradığınız kırmızıbiberi ekleyip harmanlayın. Sos malzemesini iyice karıştırın. Sosun yarısını salataya kalan yarısını da levreklerin üzerine gezdirin. Levrekli salatayı kuzukulaklı salatanın üzerine alıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!