ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ LEVREKLİ KUZUKULAĞI SALATASI

Levrekli Kuzukulağı Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrekli Kuzukulağı Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 levrek
  • 350 gr kuzukulağı otu
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 dal taze biberiye
  • 1~2 defne yaprağı
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 dilim limon
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Levrekli Kuzukulağı Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tencereye 1 dilim limon, defne yaprağı, biberiye ve yeteri kadar su aktarıp kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya levrekleri ekleyip haşlayın. Haşlanan levrekleri tencereden alıp soğumaya bırakın. Kılçıklarını temizleyin.
  • Çukur bir kapta mısırı, bezelyeyi ve elinizle iri parçalara böldüğünüz levreği harmanlayın.
  • Salata kasesine kuzukulağını, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ve jülyen doğradığınız kırmızı biberi ekleyip harmanlayın.
  • Sos malzemesini iyice karıştırın. Sosun yarısını salataya kalan yarısını da levreklerin üzerine gezdirin. Levrekli salatayı kuzukulaklı salatanın üzerine alıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!