ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KİNOALI VE TAVUK ETLİ SALATA

Kinoalı Ve Tavuk Etli Salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kinoalı Ve Tavuk Etli Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 225 gr kinoa
  • 10 kiraz domates
  • 25 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı kalamata zeytin
  • 1 kırmızı soğan
  • Yarım limonun suyu
  • Nane yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Kinoalı Ve Tavuk Etli Salata Nasıl Yapılır?

Kinoayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp sudan geçirin ve iyice suyunu süzün. Kırmızıbiberi küçük küp şeklinde doğrayıp tereyağında hafif soteleyin. Sarımsağı rendeleyip kırmızıbibere ekleyin. Tavuk etlerini 2 parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın ve üzerine fırçayla zeytinyağı sürerek ızgarada pişirin. Pişen etleri bir tepsiye alıp üzerine tereyağından parçalar yerleştirin ve bir kapak ile kapatarak eriyinceye kadar bekletin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip bir kaseye alın. Soğanı piyazlık doğrayıp ekleyin. Nane yaprakları, zeytin, kinoa, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini yerleştirerek servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:55

çok güzel görünüyo ama yapılışını göstermemışsının yha........yapılışınıda gsterin ...


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!