ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KİNOALI ILIK PAZI SALATASI

Kinoalı ılık pazı salatası

Kinoalı ılık pazı salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kinoalı ılık pazı salatası tarifi için malzemeler

  • 100 g kırmızı kinoa
  • 500 g pazı
  • 200 g mantar
  • 4-5 dal taze nane
  • 4-5 dal dereotu
  • 3 kırmızı çeri domates
  • 3 sarı çeri domates

Sosu için

  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Kinoalı ılık pazı salatası Nasıl Yapılır

   
           
  • Kinoayı küçük bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Ocaktan alıp süzün ve ılınmaya bırakın.
  • Ayrı bir tavada mantarı ve iri doğradığınız pazıları bir yemek kaşığı zeytinyağında, pazı yapraklarını fazla söndürmeden soteleyin. Yeşillikleri ince kıyın ve domatesleri küp doğrayın. Salata için hazırladığınız tüm malzemeyi bir kasede harmanlayıp servis kabına alın.
  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Üzerini rendelenmiş parmesan peyniri ile süsleyerek ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.