ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KAVRULMUŞ SUSAMLI, PEYNİRLİ SALATA

Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı fındık
  • 100 gr İzmir tulum peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata Nasıl Yapılır?

Susamı ve ikiye bölünmüş fındıkları tavaya alın ve rengi dönünceye kadar kavurun. Salata kasesine yıkanmış ve suyu süzülmüş Akdeniz yeşilliklerini alın. Üzerine kavrulmuş susamı ve fındığı ilave edin. Küp şeklinde doğranmış tulum peynirini ekleyin. Derin bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip çatal yardımıyla kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip harmanlayın ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!