Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata

Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata için

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı fındık
  • 100 gr İzmir tulum peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kavrulmuş Susamlı, Peynirli Salata

Nasıl Yapılır

Susamı ve ikiye bölünmüş fındıkları tavaya alın ve rengi dönünceye kadar kavurun. Salata kasesine yıkanmış ve suyu süzülmüş Akdeniz yeşilliklerini alın. Üzerine kavrulmuş susamı ve fındığı ilave edin. Küp şeklinde doğranmış tulum peynirini ekleyin. Derin bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip çatal yardımıyla kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip harmanlayın ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo