ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KARİDESLİ BUĞDAY SALATASI

Karidesli Buğday Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 jumbo karides
  • 10 yaprak kırmızı lollo rosso
  • 10 yaprak yeşil lollo rosso
  • 5~6 yaprak marul
  • Yarım demet körpe roka
  • 5 dal Frenk soğanı
  • 12 kiraz domates
  • 4 yaprak fesleğen
  • 3 mantar
  • 1 çay bardağı haşlanmış buğday
  • 1 haşlanmış turp
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kapari

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Karidesli Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Salatanın sosu için gereken malzemeleri bir kaseye alın. Çatalla çırparak iyice karıştırın. Jumbo karideslerin üzerine zeytinyağı sürüp kelebek şeklinde kesin ve ızgarada pişirin. Frenk soğanlarını iri parçalar şeklinde doğrayın. Lollo rossoları ve marulu iri parçalar şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip incecik doğrayın. Haşlanmış turpu ince doğrayın. Tüm salata malzemelerini büyük bir kaseye alın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Servis yapın.

Diyet listesine ekleyebileceğiniz pratik buğday salatası tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!