ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ FAS USULÜ BALLI HAVUÇ SALATASI

Fas Usulü Ballı Havuç Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fas Usulü Ballı Havuç Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 havuç
  • 1 su bardağı kabuklu badem
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın

Fas Usulü Ballı Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuklarını soyup jülyen kesici ile doğrayın. Bademleri bir tavada rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun; soğumaya bırakın. Sirke, bal, zeytinyağı, kişniş, kimyon ve tarçını geniş bir kapta çırpıcı ile iyice karıştırın. Havuç, maydanoz ve kavrulmuş bademleri ekleyip iyice harmanlayın ve servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!