ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ DEREOTLU PATATES SALATASI

Dereotlu patates salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu patates salatası tarifi için malzemeler

  • 500 gr taze patates
  • 4 yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 6 taze soğan
  • 3 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı hardal (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber

Dereotlu patates salatası Nasıl Yapılır

Patatesleri iyice yıkayıp ortadan ikiye kesin. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumurtaları katı şekilde haşlayın ve kabuklarını soyarak dilimleyin. Dereotunu ince kıyın. Taze soğanları 4 cm uzunluğunda verev kesin. Hepsini geniş bir kapta harmanlayın. Kapari, tuz, karabiber, hardal ve mayonez ekleyip karıştırın. Tabağa alarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.