ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ DENİZ ÜRÜNLERİ SALATASI

Deniz ürünleri salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz ürünleri salatası tarifi için malzemeler

  • 1 marul
  • 6 kiraz domates
  • 150 gr dondurulmuş yengeç eti
  • 100 gr midye
  • 100 gr karides
  • 1 soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz ürünleri salatası Nasıl Yapılır


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in salata tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Karidesleri kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Karidesleri bir kaseye alın. 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edip bekletin.

Yengeç etlerini tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı zeytinyağında 15-20 dakika bekletin. Midyeleri temizleyip iyice yıkadıktan sonra süzün. Teflon tavada tahta kaşıkla özenle karıştırarak suyunu çekinceye kadar soteleyin.

Soğanın kabuğunu soyup halka halka doğrayın. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesin. Marulu yaprak yaprak ayırıp bol suyla yıkayın ve süzün. Elinizle iri parçalara ayırıp geniş bir kaseye alın. Sos için kalan zeytinyağını ve limonu bir kapta karıştırın. Tüm salata malzemelerini harmanlayıp bu sosu üzerine gezdirin. Servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.