ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ BAT YEMEĞİ

Bat Yemeği

Bol malzemeli salata tarifleri arasında ilk akla gelenlerden biridir bat yemeği. Tokat mutfağıyla özdeşleşen bat, yeşil mercimek, ince bulgur, rayhan otu ve maydanoz ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, Tokat usulü bat yemeği tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bat Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1.5 su bardağı ceviz içi
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet reyhan otu
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Salamura veya haşlanmış asma yaprağı
  • Tuz

Bat Yemeği Nasıl Yapılır?

  •  Mercimeği yıkayıp suyunu süzün. Tencereye aktarıp 2.5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü kepçe yardımıyla alın.
  • Ocağın ısısını düşürüp mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bulguru ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp kapağını kapatın ve soğuyuncaya kadar bekletin.
  • Ceviz içini mutfak robotunda çekin. Biberleri temizleyin. Biberler, taze soğanlar ve diğer otları ince kıyın.
  • Domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve hepsini harmanlayın. Soğuyan mercimeğe salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı ilave edip karıştırın.
  • Ceviz içini de ilave edip salamura veya haşlanmış asma yaprağı üzerinde servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!