ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BAL KABAKLI YEŞİL SALATA

> BAL KABAKLI YEŞİL SALATA
Bal kabaklı yeşil salata
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı yeşil salata tarifi için malzemeler
  • 1 dilim bal kabağı (İkiye bölünmüş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2-3 dal taze kekik
  • Ay çekirdeği içi
  • Yedikule marulu veya istediğiniz bir yeşillik (Yıkanmış, kurulanmış)
    Sosu için
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Tuz
Bal kabaklı yeşil salata Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serili bir fırın kabına temizlenmiş bal kabağını, kekik ve tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Kekiği içinden çıkarın.
  • Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırın. Bir servis kabına bal kabaklarını alın. Üzerine ince doğradığınız yeşillikleri ve ay çekirdeği içini ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.