ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BAKLİYAT SALATASI

Bakliyat salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakliyat salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • 1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 1 su bardağı barbunya (haşlanmış)
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 3 taze soğan
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu

Sosu için

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Bakliyat salatası Nasıl Yapılır

Salatanın sosu için, zeytinyağı, limon suyu,  kırmızı pul biber ve tuzu küçük bir kavanoz içine alıp iyice karıştırın. Bol suyla yıkadıktan sonra ayrı tencerelerde haşladığınız aşurelik buğday, nohut, kuru fasulye ve barbunyayı geniş, çukur bir kaba alın. Dolmalık biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip küçük kareler şeklinde kesin. Taze soğanları temizleyip orta büyüklükte doğrayın. Sebzeleri bakliyatların üzerine ekleyin. Salata sosunu ilave edip harmanlayın. 10 dakika bekletip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.