Sahanda Uskumru

Sahanda Uskumru
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sahanda Uskumru için

Malzemeler

  • 2 uskumru
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Sahanda Uskumru

Nasıl Yapılır

Uskumruları fileto olarak hazırlayın. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Kuş üzümlerini sıcak suda şişmeye bırakın. Soğanı ısıtılmış zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, sonra fıstıkları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Balık etini, süzülmüş kuş üzümünü, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyin. 1-2 yemek kaşığı su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ve ateşten alıp biraz ılınmasını bekleyin. Üzerine limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo