ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ SAHANDA USKUMRU

Sahanda uskumru

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sahanda uskumru tarifi için malzemeler

  • 2 uskumru
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Sahanda uskumru Nasıl Yapılır

Uskumruları fileto olarak hazırlayın. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Kuş üzümlerini sıcak suda şişmeye bırakın. Soğanı ısıtılmış zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun, sonra fıstıkları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Balık etini, süzülmüş kuş üzümünü, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyin. 1-2 yemek kaşığı su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin ve ateşten alıp biraz ılınmasını bekleyin. Üzerine limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.