ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ PANCARLI VE DOLMALIK FISTIKLI HUMUS

Pancarlı ve dolmalık fıstıklı humus

Pancarlı ve dolmalık fıstıklı humus

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pancarlı ve dolmalık fıstıklı humus tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 büyük boy pancar
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 lime (Yeşil limon) suyu
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1diş sarımsak

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Pancarlı ve dolmalık fıstıklı humus Nasıl Yapılır

  • Nohutları bir gece öncesinden 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda bekletin. Ertesi gün yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Nohutları küp şeklinde doğranmış pancarla birlikte yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra süzün.
  • Nohut ve pancarı mutfak robotuna aktarın. Limon suyunu, tahini, tuzu, havanda ezilmiş sarımsağı ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelene dek ezin.
  • Pancarlı humusu mutfak robotunun içinden alın. En son labne peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  • Pancarlı humusu servis tabağına aktarın. Ortasında bir kaşık yardımı ile çukur oluşturun. Bu çukurun üzerine yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ve zeytinyağını dekoratif bir şekilde ekleyerek süsleyin. İsteğe göre tortilla ekmeğinden hazırladığınız cipsler eşliğinde servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.