ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ PANCARLI HUMUS

Pancarlı Humus

Pancarlı Humus

Şef Savaş Ergen'den yılbaşı sofralarına özel, kırmızı renkli humus tarifini sizlerle paylaştı. Klasik humusa tat ve görüntü olarak yeni bir soluk getirdi. Hazırsanız pancarlı humus için malzeme listesi ve yapım aşamaları aşağıda.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay bardağı yemek kaşığı su 
  • ½ haşlanmış pancar
  • 3-4 adet ceviz, kavrulmuş, doğranmış

Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?

  • Nohut, tahin, limon suyu, kimyon, sarımsak ve tuzu robota alın. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. 
  • Daha rahat karışması için içerisine su ekleyerek devam edin.
  • Karışıma pancar ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  • Humusu servis tabağına alarak ortasında boşluk oluşturun. 
  • Ortasına ceviz ve sızma zeytinyağı gezdirin. 
  • Ekmek ile servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!